Subkonto

Dołącz do grona naszych beneficjentów
Załóż subkonto
Na zdjęciu pracownicy Fundacji Avalon.

Co to jest Subkonto?

To proste i wygodne narzędzie, umożliwia gromadzenie środków pieniężnych pochodzących z różnych źródeł – darowizn, 1,5% podatku, czy zbiórek prowadzonych w wybranych portalach internetowych. Zebrane fundusze możesz przeznaczyć zarówno na pokrycie Twoich potrzeb, jak i realizację marzeń!

Dla kogo?

Zapraszamy do założenia subkonta osoby z niepełnosprawnością lub przewlekle chore bez względu na wiek i posiadane schorzenie. W przypadku osób niepełnoletnich lub ubezwłasnowolnionych, subkonto mogą założyć rodzice bądź opiekunowie prawni. Do założenia subkonta nie musisz mieć orzeczenia o niepełnosprawności.

Wypłaciliśmy już 300 mln złotych.
Dołącz do grona naszych beneficjenów!

Dlaczego warto?

Nie tylko 1,5%

Zbieraj środki z darowizn, portalu FaniMani, charytatywnych aukcji Allegro, zbiórek w portalu Facebook. Korzystaj ze stworzonego z myślą o Tobie portalu zbiórkowego – Helpuj.pl.

Szeroki wachlarz refundacji

Ze środków zgromadzonych na subkoncie możesz sfinansować wydatki z zakresu kosztów medycznych, rehabilitacji, transportu a nawet kosztów życia codziennego.

Profesjonalna obsługa

Załóż subkonto szybko i bez zbędnych formalności. Twój wniosek zarejestrujemy w dniu otrzymania, a zrealizujemy w ciągu 3 dni roboczych. Korzystaj z prostego systemu internetowego do monitorowania stanu subkonta.

Pomocny i przyjazny personel

Mamy indywidualne podejście do każdego – możesz się z nami skontaktować osobiście, telefonicznie i mailowo. Dołącz do samopomocowej społeczności w portalu Facebook, gdzie dzielimy się wiedzą i doświadczeniem.

Materiały promocyjne specjalnie dla Ciebie

Używaj spersonalizowanych materiałów promocyjnych – ulotek i wizytówek w formie papierowej (200 sztuk darmowych) i cyfrowej, profilu na naszej stronie i przygotowanych specjalnie dla Ciebie grafik do apelowania w mediach społecznościowych.

Nowoczesne i proste w obsłudze narzędzia

Wykorzystuj różne narzędzia do przekazywania darowizn: Internetowy Panel Wpłat. przelew na telefon BLIK i SMS charytatywny. Używaj prostego w obsłudze panelu podopiecznego.

Dlaczego warto pomagać z Fundacją Avalon?

• Subkonto w Fundacji Avalon pozwala mi na zbieranie środków na realizację ważnych potrzeb, które ze względu na moją niepełnosprawność są kluczowe dla poprawy jakości życia i funkcjonowania mnie i mojej rodziny, a byłyby trudne do osiągnięcia bez wsparcia z zewnątrz. Subkonto daje mi więcej możliwości do rozwoju i korzystania z życia.
    na zdjęciu mężczyzna w okularach na wózku, uśmiecha się

Artur z Radomia

• Z subkontem w Fundacji Avalon mogę opłacić przyziemne, codzienne wydatki, a także spełniać marzenia. W sytuacjach nagłych komplikacji zdrowotnych z subkonta pokrywam koszty prywatnych wizyt lekarskich. Teraz przy wsparciu darczyńców chciałabym zrealizować wyjątkowy cel ― marzę, by pofruwać w tunelu aerodynamicznym. Dzięki ulotkom od Fundacji Avalon w moim sąsiedztwie nie jestem anonimowa. Mieszkańcy mojego osiedla poznali mnie i na wiele sposobów mi pomagają. Kocham naszą Fundację!

na zdjęciu kobieta w krótkich włosach która się uśmiecha

Barbara z Warszawy

• Subkonto to dla mnie znaczna ulga w budżecie domowym, a tym samym możliwość przeznaczenia jakiejś tam kwoty na realizację innych potrzeb (turnus, rehabilitacja, leki czy zakup sprzętu do przemieszczania się).

na zdjęciu mężczyzna który się uśmiecha

Marek z Warszawy

• Subkonto w Fundacji Avalon pozwala mojemu dziecku cieszyć się życiem, a ja mogę się temu przyglądać i wspierać je w tym z godnością… Bez worka pokutnego na plecach.

na zdjęciu dziewczynka z dwoma kucykami na głowie

Joanna, mama Jadzi

• Subkonto w Fundacji Avalon? Daje mi poczucie spokoju, że stać mnie na to, czego potrzebuję, by żyć bez przeszkód mimo niepełnosprawności. W trakcie załatwiania jest właśnie nowy wózek, o profesjonalnej rehabilitacji i transporcie umożliwiającym bezproblemowe poruszanie się po mieście, nie wspomnę. Z subkonta opłacam także pomoc asystentów, co oznacza dla mnie niezależne życie.

na zdjęciu kobieta w okularach która się uśmiecha

Monika z Warszawy

Masz więcej pytań?