Avalon Kids

grupa dzieci puszcza bańki mydlane

O nas

Avalon Kids to inicjatywa Fundacji Avalon, która powstała w odpowiedzi na potrzeby dzieci i ich opiekunów! W naszej ofercie znajdziesz:

• zajęcia rozwijające kreatywność, ciekawość świata, wrażliwość, wzmacniające pewność siebie i poczucie własnej wartości,
  • warsztaty edukacyjne skierowane dla dzieci oraz ich rodziców i opiekunów,
  • działania na rzecz zwiększania dostępności miejsc dedykowanych dzieciom.

Dysponujemy nowoczesną przestrzenią zajęciowo-rehabilitacyjną oraz zatrudniamy wykwalifikowaną kadrę, która ma doświadczenie w pracy z osobami z niepełnosprawnościami.

Dla kogo?

Nasza oferta zajęciowa jest skierowana do dzieci w wieku 0-18 lat. Do udziału w warsztatach i zajęciach zapraszamy:

• dzieci z orzeczeniem o niepełnosprawności,
  • dzieci przewlekle chore,
  • dzieci posiadające wady postawy,
  • dzieci z diagnozą psychologiczną,
  • dzieci pełnosprawne.

Z oferty mogą korzystać również rodzice i opiekunowie. Do współpracy zapraszamy także szkoły i placówki medyczne.

Rehabilitacja dla dzieci

Fundacja Avalon prowadzi rehabilitację dla dzieci. Szczegóły na stronie Centrum Aktywnej Rehabilitacji.

Misja

Naszą misją jest wyrównywanie szans pomiędzy dziećmi z niepełnosprawnością i pełnosprawnymi. Poprzez wspólną zabawę i naukę uczestnicy zajęć integrują się, co bezpośrednio przyczynia się do społecznej zmiany w postrzeganiu osób z niepełnosprawnościami. Realizujemy działania na rzecz przyjaznego, inkluzywnego świata, w którym dzieci są otoczone wsparciem i zrozumieniem. Chcemy uczyć najmłodszych budowania relacji opartych na podmiotowości i dialogu, współdziałania w grupie, dawania i przyjmowania pomocy oraz przełamywania barier w osiąganiu zamierzonych celów.

Zajęcia w lutym – limit miejsc wyczerpany

Zapraszamy na integracyjną zabawę w unikalnym Parku Trampolin, który wypełniony jest licznymi atrakcjami dla dzieci. Znajduje się tam całoroczny Park Linowy, boisko do koszykówki z trampolinami, tory przeszkód o różnym poziomie trudności, ścianki wspinaczkowe dla dużych i małych, poduszka z wieżami do skoków i wiele innych.

*Prosimy o zabranie wygodnego stroju i skarpetek antypoślizgowych. Istnieje możliwość zakupu skarpetek w Stacji Grawitacji.

Stacja Grawitacja

19.02.2024 (poniedziałek), godz. 16.00 – 18.00

Al. Bohaterów Września 12, Warszawa

Liczba miejsc: 40 uczestników

Działania Fundacji Avalon dla dzieci

Logo Fundacji Avalon

Rozpocznij rehabilitację w Centrum Aktywnej Rehabilitacji

W Centrum Aktywnej Rehabilitacji prowadzimy kompleksowy proces rehabilitacyjny zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. W ramach Centrum można skorzystać ze wsparcia fizjoterapeutów, psychologów, logopedów i innych specjalistów mających doświadczenie w pracy z dziećmi. Przeczytaj o Centrum Aktywnej Rehabilitacji Fundacji Avalon.

Logo Fundacji Avalon

Załóż subkonto i zbieraj środki na niezbędne wydatki

Subkonto to wygodne narzędzie do gromadzenia środków z darowizn, 1,5% podatku i zbiórek prowadzonych w portalach internetowych. Mogą z niego korzystać osoby dorosłe i niepełnoletnie bez względu na wiek i posiadane schorzenie. Poznaj zalety posiadania subkonta w Fundacji Avalon.

Załóż zbiórkę, aby spełniać swoje marzenia

Portal Helpuj.pl umożliwia prowadzenie zbiórek charytatywnych. Za jego pośrednictwem możesz zbierać środki zarówno na rehabilitację i leczenie, jak i spełnianie marzeń. Do każdej zbiórki można zorganizować oryginalną akcję, która zachęca do wpłat. Odwiedź portal Helpuj.pl i sprawdź, co go wyróżnia na tle innych platform zbiórkowych.

Nie tylko terapia jest ważna w rozwoju dzieci, ale również rozwijanie ich pasji czy wsparcie w nawiązywaniu relacji rówieśniczych. Zajęcia integrujące dzieci z niepełnosprawnościami i pełnosprawne tworzą naturalne środowisko, w którym rówieśnicy bawią się, uczą oraz nawiązują przyjaźnie i relacje na długie lata. Takie miejsce chcemy budować i to jest najpiękniejsze w tym wszystkim. Tworzymy miejsce, w którym ŁączyMY.

Lusine Duryan

Kierowniczka Avalon Kids

logo avalon kids

Śledź nasze działania!

Planujemy systematycznie poszerzać ofertę w odpowiedzi na potrzeby dzieci i rodziców. Już w najbliższym czasie przedstawimy kolejne zajęcia w ramach Avalon Kids! A jeśli masz pomysł na to, jakie zajęcia powinny znaleźć się w naszej ofercie, skontaktuj się z nami! Chętnie zapoznamy się z potrzebami i sugestiami naszych odbiorców.

Prześlij wiadomość na adres: [email protected]