Darowizna

Darowiznę może wpłacić każda osoba, w dowolnym momencie, także z zagranicy. Przekazaną Fundacji darowiznę można odliczyć od podatku i przekazać na konkretny cel, o który apeluje Podopieczny.

Środki przekazywane na subkonta naszych Podopiecznych (Regulamin Fundacji AVALON par. 8) są wydatkowane na koszty leczenia, rehabilitacji, ale również na koszty dojazdów i koszty życia codziennego. Jeśli Darczyńca będzie chciał określić celowość przekazanej wpłaty, wtedy prosimy o przesłanie w tej sprawie pisma listownie na adres Fundacji AVALON: ul. Domaniewska 50A. 02-672 Warszawa lub mailowo: [email protected].

Przekazując darowiznę na konkretnego Podopiecznego, należy dokonać przelewu bankowego (może być przelew internetowy) lub wpłaty na poczcie:

•    nazwa odbiorcy: Fundacja Avalon - Bezpośrednia Pomoc Niepełnosprawnym, Michała Kajki 80/82 lok. 1, 04-620 Warszawa

•    Darowizna dla Podopiecznego nr rachunku odbiorcy: 62 1600 1286 0003 0031 8642 6001

tytuł wpłaty: np.:  KOWALSKI, xxx - podajemy nazwisko i numer subkonta osoby której chcemy przekazać darowiznę. To bardzo ważne!

•    Darowizna dla Fundacji nr rachunku odbiorcy: 86 1600 1286 0003 0031 8642 6151

<<Przelewy zagraniczne - czytaj więcej:

Fundacja AVALON daje również możliwość dokonania darowizny w postaci szybkiego przelewu internetowego przez PayU dla Podopiecznych posiadających profil na naszej stronie internetowej w zakładce Nasi Podopieczni.

Więcej informacji w sprawie PayU znajdziesz tutaj.

Od wpłat dokonanych przez PayU pośrednik pobiera prowizję w wysokości 0,70% darowizny, następnie Fundacja pobiera 3% opłaty manipulacyjnej zgodnie z Porozumieniem podpisywanym przy założeniu subkotna.

Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Fundacja Avalon – Bezpośrednia Pomoc Niepełnosprawnym z siedzibą przy ul. Michała Kajki 80/82 lok 1, 04-620 Warszawa. Kontakt z administratorem możliwy jest pod nr tel. 22 266 82 36  lub email: [email protected]. Kontakt z inspektorem ochrony danych osobowych możliwy jest za pomocą email: [email protected]

Dane osobowe będą przetwarzane w celach realizacji przelewu w tym odpowiedniego zaksięgowania wpłat na kontach Beneficjentów a także w celach kontaktowych oraz statystycznych administratora danych. Dane będą udostępniane portalom płatniczym w celu procesowania Państwa płatności. Państwa dane osobowe będą udostępniane Beneficjentom w celu weryfikacji wpłat. Jeśli się Państwo nie zgadzają na udostępnianie swoich danych osobowych Beneficjentom proszę nas o tym poinformować wysyłając maila na adres [email protected].

Przysługuje Pani/Panu prawo do wycofania zgody w każdym momencie. Wycofanie zgody nie ma skutku dla przetwarzania wykonanego przed cofnięciem zgody. W razie takiej konieczności dane mogą być udostępnione podmiotom upoważnionym na podstawie przepisów prawa. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania. Przysługuje również Pani/Panu prawo do wniesienia sprzeciwu oraz prawo do przenoszenia danych. Może Pani/Pan wnieść skargę do organu nadzorczego.

e-pity po prostu

Pomóż nam pomagać!

KRS:

Numer konta do darowizn dla Podopiecznych:

BNP Paribas Bank Polska S.A.

Donations in other currencies (Euro, USD and more) >>