Co to jest subkonto?

Technicznie rzecz ujmując, subkonto możemy rozumieć jako usługę księgową, w której Organizacja Pożytku Publicznego (OPP) w ramach ogólnego konta bankowego zgodnie z wolą Darczyńcy wyodrębnia środki finansowe na rzecz konkretnego Beneficjenta. Podstawą do prawidłowego zaksięgowania środków jest identyfikator składający się z nazwiska oraz numeru subkonta. Dzięki identyfikatorowi zawartemu w tytule darowizny czy w celu szczegółowym przy wpłacie 1% podatku Darczyńca sam decyduje, do kogo ma trafić jego wpłata.

Fundacja AVALON od 2009 roku umożliwia osobom niepełnosprawnym i przewlekle chorym założenie indywidualnego subkonta, na którym można gromadzić środki z 1% podatku, darowizn w postaci przelewów tradycyjnych, szybkich przelewów PayU, SMS-ów charytatywnych, a także z aukcji charytatywnych oraz zakupów internetowych. Więcej na ten temat znajdziecie tutaj.

Subkonto - dla kogo?

Subkonto dla niepełnosprawnych dzieci oraz osób dorosłych jest prostą i przejrzystą dla Darczyńców metodą bezpośredniego wsparcia konkretnego Beneficjenta za pomocą 1 % podatku czy darowizny.

opp fundacja 750200 uruchom 1

Pomóż nam pomagać!

KRS:

Numer konta do darowizn dla Podopiecznych:

BGŻ BNP Paribas

Donations in other currencies (Euro, USD and more) >>