Dział Avalon Active skupia się na fizycznym aspekcie wspierania osób z niepełnosprawnością. Poprzez zajęcia sportowe dostosowane dla OzN takie jak Cross Training (Crossfit zaadaptowany do potrzeb naszych pacjentów), Neuroaiki (Aikido z elementami samoobrony), Neuro Ice Skating (łyżwy z wykorzystaniem specjalnego chodzika dostosowanego do lodu) czy chociażby Zumbę chcemy pokazać że OzN też może.

Dział Avalon Extreme promuje sporty ekstremalne osób z niepełnosprawnością. Przełamujemy stereotypy, rozbijamy bariery i zmieniamy postrzeganie niepełnosprawności przez społeczeństwo! W tym celu organizujemy zajęcia i imprezy sportowe, które możesz tworzyć razem z nami :)

Jako Fundacja Avalon – organizacja pożytku publicznego z dziesięcioletnim doświadczeniem we wspieraniu osób z niepełnosprawnościami (OzN) w samodzielnym życiu – oraz Adventure Assistant profesjonalny trener samodzielności OzN, z którym szkolenie jest przygodą - w 2019 roku jedziemy na Pol’and’Rock Festival wraz z OzN. Tak było w zeszłym roku – zobacz film. A żeby tak – zerknij na wydarzenie – mogło być w tym, potrzebujemy Twojej pomocy. Zostań wolontariuszem i wspólnie pokażmy, że marzenia można spełniać niezależnie od ograniczeń.

Masz pytanie? Prześlij prośbę o kontakt:

Temat kontaktu *

e-pity po prostu

Pomóż nam pomagać!

KRS:

Numer konta do darowizn dla Podopiecznych:

BNP Paribas Bank Polska S.A.

Donations in other currencies (Euro, USD and more) >>

OPINEO 2018a