Zuzia urodziła się 01.01.2017r. Zmaga się z bardzo rzadką, nieuleczalną wadą genetyczną - duplikacja w obrębie regionu chromosomowego 14q12, przez którą pod względem ruchowym i intelektualnym rozwija się znacznie wolniej niż jej rówieśnicy.

Córeczka, pomimo wielu trudności jest bardzo radosną i pogodną dziewczynką. Niestety, jedyną szansą, aby dorównała swoim rówieśnikom i mogła być w przyszłości samodzielna, jest systematyczna i długotrwała rehabilitacja, specjalistyczne zajęcia terapeutyczne oraz opieka medyczna. Wierzymy, że z pomocą dobrych ludzi uda nam się zapewnić Zuzi normalne i szczęśliwe życie.

PROSIMY O TWÓJ 1% PODATKU

Przekazując 1% podatku Fundacji Avalon z dopiskiem RAJEWSKA, 10714 pomagacie Zuzi w codziennym funkcjonowaniu oraz w walce o sprawność.

Dziękujemy za wsparcie, rodzice Zuzi.