Cześć, nazywam się Zuzia Nowicka. Mieszkam z rodzicami i zwierzętami w Rudzie Śląskiej. W wieku pięciu lat zachorowałam na guza mózgu, wskutek długotrwałego i trudnego leczenia doszło do powikłań: spastyki prawie całego ciała oprócz lewej reki.

Dzięki wsparciu rodziny i przyjaciół jestem wesołą i otwarta nastolatką. Jednak spastyka to trudny przeciwnik i bolesny. W tej chwili nie chodzę, poruszam się na wózku inwalidzkim potrzebuję codziennej rehabilitacji, wielu pomocy ortopedycznych typu ortezy, basenu, podawania toksyny botulinowej, pionizatora. Wszystkie te potrzeby znacznie obciążają nasz budżet domowy. Proszę więc Państwa o wsparcie materialne.

POMÓŻ MI W WALCE O SPRAWNOŚĆ

Przekazując 1% podatku Fundacji Avalon z dopiskiem Nowicka, 10594 pomagasz mi w walce z niepełnosprawnością i w codziennym funkcjonowaniu. Z góry bardzo dziękuję, kocham Was Zuzia.