Mam 14 lat, jestem rehabilitowana od 3 tyg. życia, przeszłam już operację serca i operację wycięcia guza grasicy - terakotomię. Niestety los każe mi walczyć dalej.

Choroba mózgu pogłębia się, pojawiają się nowe ogniska. Pojawiła się jamistość rdzenia kręgowego, choroba neurologiczna, nieuleczalna. Dochodzi do tego deformacja klatki piersiowej i podejrzenie wrodzonej choroby tkanki łącznej z kręgu EDS. Potrzebuję środków na dalszą diagnostykę, która nie jest refundowana. Potrzebuję stałej, intensywnej rehabilitacji, aby jak najbardziej opóźnić skutki choroby. Wymagam stałej kontroli lekarskiej i wielu badań, w tym genetycznych. Leczenie, rehabilitacja i badania są bardzo kosztowne. Bez odpowiedniego zdiagnozowania choroba może znacząco postępować. Chcę normalnie żyć, cieszyć się życiem, uwielbiam śpiewać, chcę iść na studia. Proszę więc z całego serca, pomóżcie mi w tym.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem ŻYDZIK, 13430 wspierasz mnie w codziennym funkcjonowaniu.