Mam na imię Wiktoria i urodziłam się 05.08.2009 r. Do dnia dzisiejszego nie mam postawionej diagnozy, jednak razem z rodzicami wciąż szukamy przyczyny mojej niepełnosprawności.

Mam wzmożone napięcie mięśniowe w obrębie kończyn dolnych i górnych, co sprawia, że mam problemy z chwytaniem przedmiotów oraz obniżone napięcie w obrębie tułowia, przez co nie mogę chodzić i  siedzieć samodzielnie, opóźniony mam także rozwój mowy. W roku 2018 przeszłam operacje bioder. Od czasu operacji cały czas dzielnie ćwiczą aby wzmacniać mięśnie nóg. Szansą na poprawę mojego rozwoju jest systematyczna, intensywna i różnorodna terapia, rehabilitacja oraz turnusy.

WSPOMÓŻ MNIE W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Gałka, 7235 pomagacie mi Państwo w codziennym funkcjonowaniu.

DZIĘKUJĘ.