Zwracamy się o pomoc finansową na leki, środki higieniczno-sanitarne, leczenie i rehabilitację dla małżonków Wiesi i Zygmunta. Oboje chorują od dzieciństwa. Obecnie nie są zdolni do samodzielnego życia.Wiesia choruje na dystrofię mięśniową (zanik mięśni), od dwudziestu lat porusza się na wózku. Wymaga pomocy innych osób przy wykonywaniu wszystkich czynności życiowych.Zygmunt przeszedł operację guza mózgu w wieku 10 lat. Obecnie stan zdrowia znacznie się pogorszył. Chory wymaga pomocy innych osób przy wykonywaniu wszystkich czynności życiowych. Choroba jest znacznie zaawansowana i spowodowała ciężkie otępienie mózgowe. Nie rozmawia, nie rozumie poleceń, ma trudności przy połykaniu pokarmu i opanowaniu potrzeb fizjologicznych, jest nieświadomy własnej osoby i otoczenia.

WSPOMÓŻ WIESIĘ I ZYGMUNTA W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Lewkowicz, 6637 pomagacie Państwo Wiesi i Zygmuntowi w walce z chorobami.