Sofia ma 7 lat. Cukrzycę typu I zdiagnozowano u niej 4 października 2013 roku. Jest to choroba przewlekła i podstępna, nie ma na nią lekarstwa i nieleczona prowadzi do wielu groźnych powikłań, a nawet śmierci. Cukrzyca wymaga pomiaru poziomu cukru około 10 razy na dobę, podawania insuliny adekwatnie do ilości spożywanych kalorii i sporządzania optymalnych posiłków. Pomocna w terapii jest pompa insulinowa i czujnik do ciągłego pomiaru glukozy we krwi, ale konieczne są także regularne wizyty u lekarzy specjalistów i dodatkowa pielęgnacja. Aby cukrzyca nie odbierała Sofii dzieciństwa, ale i zdrowia na przyszłość, niezbędne są dodatkowe fundusze.  Przekazując 1% podatku Fundacji Avalon z dopiskiem STEFANOW, 2647 ułatwiacie Państwo zmaganie się z cukrzycą Sofii dzięki lepszej kontroli choroby.

POMÓŻ SOFII W WALCE O ZDROWIE

Przekazując 1% podatku Fundacji AVALON z dopiskiem STEFANOW, 2647 ułatwiacie Państwo zmaganie się z cukrzycą Sofii dzięki lepszej kontroli choroby.