Nazywam się Paweł Skwara, mam 37 lat i jestem tatą. Od 2009 roku choruję na stwardnienie rozsiane. Przebieg choroby był agresywny do 2013 roku, w którym zacząłem przyjmować lek Gilenya. Nowe leczenie spowolniło rozwój choroby, jednak pozostało w moim organizmie wiele dysfunkcji, przede wszystkim ruchowych.

Na co dzień poruszam się przy pomocy balkonika i wózka inwalidzkiego. Potrzebuję zakupić dostawkę do wózka inwalidzkiego z napędem elektrycznym która ułatwiłaby mi to zadanie, jednak koszt takiego sprzętu jest duży. Jestem młodym człowiekiem, któremu choroba odebrała wiele i jak najdłużej chciałbym pozostać samodzielny. Niestety bez rehabilitacji oraz sprzętu ułatwiającego przemieszczanie się jest to niemożliwe.

WSPOMÓŻ MNIE W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem SKWARA,2559 pomagacie mi Państwo w codziennym funkcjonowaniu.

Twój 1% może odmienić moją codzienność.