Mam na imię Olga. Mam 30 lat choruję na Neurofibromatozę typu 1. Jest to bardzo rzadka choroba genetyczna, która atakuje między innymi układ nerwowo-ruchowy.

Obecnie pogłębia się wada wzroku, mam coraz większe trudności z chodzeniem mocno kuleję i utykam. Pojawiły się drętwienian kończyn dolnych i górnych. Mam również zaburzenia równowagi. Jestem pod opieką wielu specjalistów: dermatologa, okulisty, reumatologa, kardiologa, psychologa, fizjoterapeuty i wielu wielu innych. Miesięczne koszty leczenia i rehabilitacji przekraczają moje możliwości finasowe dlatego proszę o pomoc.

1% to szansa dla mnie, aby jak najdłużej zachować sprawność i samodzielność.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem CZARNECKA,13947 wspieracie moje codzienne funkcjonowanie.