Nikola ma 14 lat choruje na Mukopolisacharydozę (MPS 3B). Choroba bardzo szybko postępuje i wyniszcza jej organizm, powodując uszkodzenia narządów wewnętrznych i mózgu. Oddycha za pomocą rurki traheo i jest karmiona przez gastronomię.Dzieci dotknięte taką chorobą w większości przypadków nie dożywają pełnoletności. Nikola nie chodzi, nie mówi i jest leżąca. Wymaga stałej i intensywnej rehabilitacji, która jest odpłatna, aby mogła w miarę normalnie funkcjonować i oddychać.Dlatego proszę Państwa o pomoc.

WSPOMÓŻ NIKOLĘ W ZMAGANIACH Z CHOROBĄ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Wojtczak, 6798 pomagacie Państwo Nikoli w walce o zdrowie oraz codziennym funkcjonowaniu.