Rdzeniowy Zanik Mięśni (SMA) - to śmiertelnie groźna choroba genetyczna dotykająca niemowlęta i małe dzieci. Pomimo tego, że Nikolka nigdy nie będzie biegała i bawiła się jak inne dzieci, jednego jej nie brakuje – radości życia i ciekawości wszystkim co ją otacza. Uśmiechem zjednuje sobie wszystkich ludzi, którzy mają z nią kontakt, a jak spojrzy się w jej wielkie, niezwykle rozumne oczy, poruszy każde serce...

Rdzeniowy Zanik Mięśni (SMA) - to śmiertelnie groźna choroba genetyczna dotykająca niemowlęta i małe dzieci. Pomimo tego, że Nikolka nigdy nie będzie biegała i bawiła się jak inne dzieci, jednego jej nie brakuje – radości życia i ciekawości wszystkim co ją otacza. Uśmiechem zjednuje sobie wszystkich ludzi, którzy mają z nią kontakt, a jak spojrzy się w jej wielkie, niezwykle rozumne oczy, poruszy każde serce. Aby nasza córeczka mogła jak najdłużej żyć i żeby jak najdłużej zachowała swoją dotychczasową sprawność, potrzebuje bardzo drogiego sprzętu ortopedycznego, ciągłej rehabilitacji, fizjoterapii, profesjonalnego masażu, opieki logopedycznej. Nikolka jest skazana na stopniowy zanik wszystkich mięśni - ruchowych oraz oddechowych, co oznacza iż z czasem nasza córeczka całkowicie przestanie się ruszać, samodzielnie przełykać, oddychać... Codzienna intensywna rehabilitacja oraz zaopatrzenie w sprzęt ortopedyczny są dla Nikolki niezbędne, aby spowolnić nieuchronny rozwój choroby i tym samym zwiększyć szansę Nikoli w skutecznej terapii SMA. Kto jeszcze się nie rozliczył, a chciałby pomóc mojej córeczce przekazując 1% podatku to niech nie zwleka. Na pewno dobro którym obdarzycie Nikolę powróci do Was 100 krotnie. Każda wpłata to szansa na zakup niezbędnie potrzebnych sprzętów ratujących życie Nikolki.

WSPOMÓŻ NIKOLE W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Kuczyńska, 8124 pomagacie Państwo Nikoli w codziennej walce o sprawność.