Cześć jestem Michaś, urodziłem się w 25 tygodniu ciąży z wagą urodzeniową 820g i zdiagnozowaną wadą stóp tzw. stopy końsko-szpotawe. Musiałem przejść serię gipsów na nogach i zabieg. Będę musiał nosić specjalne buciki i szynę do ok. 4-5 roku życia.

Istnieje ryzyko, że leczenie może nie przynieść pożądanych efektów a co za tym idzie będzie potrzebna kosztowna operacja w Polsce lub za granicą. Mam też inne problemy: obniżone i wzmożone napięcie mięśniowe, zespół zaburzeń oddechowych, dysplazja oskrzelowo płucną, z którymi dzielnie walczę kilka razy w tygodniu na rehabilitacjach oraz dodatkowo korzystam z pomocy wielu specjalistów.

PROSZĘ O WSPARCIE

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Zięba, 10509 wspieracie mnie Państwo w codziennym funkcjonowaniu.