Nazywam się Michał Łukaszuk, mam 24 lata. Urodziłem się ze wzmożonym napięciem mięśni z porażeniem mózgowym oraz lekkim upośledzeniem umysłowym.

Z roku na rok upośledzenie nasilało się, teraz mam stopień znaczny. Po wypadku w kwietniu 2014r. jeżdżę na wózku, mam przerwany rdzeń kręgowy. Po kilku operacjach dalej nie mam czucia od pasa w dół, jestem w pampersach oraz cały czas cewnikowany. Amputowano mi obie nogi na wysokości uda. Rokowania nie są pomyślne. Wiele razy miałem transfuzję krwi, ale nie poddaję się.

WESPRZYJ MNIE W WALCE Z CHOROBĄ

Przekazując 1% podatku FUNDACJI AVALON z dopiskiem Łukaszuk, 3892 pomagasz mi w pokonywaniu trudności w codziennym funkcjonowaniu.

Z góry serdecznie dziękuję za Twoją pomoc.