Nazywam się Michał Lubicz, mam 47 lat. Jestem tatą wspaniałego chłopca. Kilka lat temu zdiagnozowano u mnie dystrofię mięśniową, która z dnia na dzień niszczy moją sprawność fizyczną i czyni ze mnie człowieka niezdolnego do samodzielnej egzystencji. Jak dotąd nie wynaleziono lekarstwa, które zatrzymałoby lub spowolniło postęp choroby.

Postępujący zanik mięśni może spowolnić tylko codzienna indywidualna rehabilitacja oraz pobyt w ośrodkach rehabilitacyjnych, co jest bardzo kosztowne. Chciałbym jak najdłużej być na tyle sprawnym, aby uczestniczyć w wychowaniu syna, dlatego zwracam się do Państwa z prośbą o wsparcie.

POMÓŻ MI BYĆ SPRAWNYM DLA MOJEGO SYNA!

Przekazując 1 % podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem LUBICZ, 882 pomagacie mi Państwo w codziennym funkcjonowaniu oraz w zachowaniu sprawności ruchowej.