Mam na imię Mateusz i mam 12 lat. Zmagam się z wrodzonym niedorozwojem prawej kończyny dolnej. Schorzeniu towarzyszy skolioza odcinka piersiowego kręgosłupa oraz niewydolność tętnic szyjnych...

Mam na imię Mateusz i mam 12 lat.Zmagam się z wrodzonym niedorozwojem prawej kończyny dolnej. Schorzeniu towarzyszy skolioza odcinka piersiowego kręgosłupa oraz niewydolność tętnic szyjnych. W lipcu 2017 r. przeszedłem pierwszą operację wydłużania kości udowej przy użyciu specjalnego aparatu. Od tego czasu poruszam się na wózku inwalidzkim i uczę się chodzić przy użyciu kul. Ból spowodowany obecnością 7 śrub w mojej kości staram się pokonać codziennymi ćwiczeniami rehabilitacyjnymi, bo marzę by być sprawnym dzieckiem, które wreszcie zamieni ciężkie ortopedyczne obuwie na lekkie tenisówki. Niestety koszty prywatnej rehabilitacji i usprawniania, dalekich dojazdów na kontrole ortopedyczne oraz zakupu sprzętu ortopedycznego przekraczają możliwości finansowe moich rodziców. Dlatego proszę o wsparcie mojego leczenia oraz codziennego funkcjonowania.  Wierzę, że dzięki 1% Państwa podatku dochodowego lub darowiźnie przekazanej na rzecz Fundacji Avalon z dopiskiem Kociński, 7995 uda mi się zrealizować moje motto życiowe:"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie..."

POMÓŻ MI ZMIERZYĆ SIĘ Z RZECZYWISTOŚCIĄ