Nazywam się Mateusz Kandzia, mam 26 lat. Uprawiałem sport, wiodłem normalne życie, miałem marzenia, plany na przyszłość i żadnych obaw o to, co będzie. Niespodziewanie dotknęła mnie ciężka choroba - glejak móżdżku, a następnie zapalenie rdzenia kręgowego. Miałem kilka ciężkich operacji.Z wysportowanego człowieka stałem się osobą niepełnosprawną. Mam sparaliżowane 70% ciała, od klatki piersiowej w dół.Od kilku miesięcy jestem intensywnie rehabilitowany. Dzięki rehabilitacji mogę już unieść jedną nogę do góry. Lekarze pokładają dużą nadzieję, że stanę na nogi i będę chodził. Nie poddaję się, każdego dnia podejmuje walkę o lepsze jutro, mam przecież jeszcze całe życie przed sobą.Żeby moje marzenia spełniły się potrzebna jest dalsza intensywna rehabilitacja. Koszt rehabilitacji jest ogromny.

PROSZĘ, POMÓŻCIE MI STANĄĆ NA NOGI I NORMALNIE ŻYĆ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Kandzia, 6458 pomagacie mi Państwo w walce o sprawność oraz w życiu codziennym.

Dziękuję - Mateusz Kandzia