Nazywam się Mariola Janus. Mieszkam w Krakowie. W wieku 15 lat uległam ciężkiemu wypadkowi komunikacyjnemu, którego skutkiem jest stracona nerka, złamany kręgosłup z uszkodzeniem rdzenia. Zmagam się z paraliżem kończyn dolnych i brakiem czucia od pasa w dół. Mimo niepełnosprawności jestem pogodną, ciekawą życia osobą, pragnącą żyć normalnie.

Moje pasje to nurkowanie oraz cross fit dla osób niepełnosprawnych oraz ogólne zajęcia fizyczne poprawiające kondycje. Jedynym sposobem na kontynuowanie moich pasji i zmagania się z codziennym życiem jest intensywna rehabilitacja. Systematyczna rehabilitacja wiąże się z dużym kosztami które przekraczają moje możliwości finansowe, dlatego proszę wszystkich którzy chcieliby od serca mi pomóc o wsparcie.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem JANUS, 11904 wspierasz mnie w codziennym funkcjonowaniu i realizacji moich pasji.