Maria Rogoda

Nazywam się Marysia Rogoda. Urodziłam się 11.06.1988r. Od 14 lat choruję na Młodzieńcze Idiopatyczne Zapalenie Stawów oraz Zesztywniające Zapalenie Stawów Kręgosłupa o przebiegu agresywnym z współistniejącymi chorobami autoagresji: tj. barwnikowe kosmkowo-guzkowe zapalenie błony maziowej stawów, nieswoiste zapalenie żołądka i jelit, choroby tarczycy, choroby neurologiczne, choroby skóry, niedokrwistość, astygmatyzm oraz trwałe, nieoperacyjne odklejenie siatkówki oka prawego.Choroba jest nieuleczalna, przewlekle postępująca i wymagająca systematycznego, codziennego leczenia oraz specjalistycznej rehabilitacji. Jest szansa, że to ułatwi mi ukończenie studiów i przedłuży możliwość samodzielnej egzystencji i poznanie życia, które tak bardzo kocham.Mimo przeciwności losu staram się być pełną życia kobietą, studentką Rachunkowości oraz BHP. Niestety na dzień dzisiejszy choroba uniemożliwia mi regularne uczęszczanie do pracy oraz na uczelnię.W tym momencie najmocniej choroba zaatakowała stawy barkowe, łokciowe oraz kręgosłup.Niestety kwota ok. 129 600 zł rocznie na podstawowe leczenie (tj. zabiegi, lekarstwa, codzienna rehabilitacja, sprzęt ortopedyczny) przewyższa znacznie moją sytuację finansową.  Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Rogoda, 3649 pomagają mi Państwo sfinansować leczenie. Liczy się każdy grosz, każda złotówka, bo jest ona nieoceniona.

POMÓŻ MI W WALCE Z CHOROBĄ

Z wielkimi podziękowaniami dla Ofiarodawców - Marysia

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT za rok ubiegły. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJEMY ZA WSPARCIE FUNDACJI AVALON :)

Pobierz wersję dla systemu Windows

e-pity po prostu

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

e-pity po prostu

Pobierz wersję dla systemu Linux:

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.    e pity po prostu

Prowadzone przez: BGŻ BNP Paribas Bank Polska S.A.<