Urodziła się 28 lutego 1988 roku. Lekarz, który odebrał poród powiedział: „Będziecie musieli ją bardziej kochać”. W tamtych czasach niewiele w Polsce wiedzieliśmy o Zespole Downa – trudno było o pomoc i skuteczną rehabilitację. Na przestrzeni lat wiele się zmieniło, ale nadal jest trudno. Gosia jest upośledzona w stopniu głębokim. Zaczęła chodzić, gdy skończyła 2,5 roku, do tej pory mówi bardzo mało i niewyraźnie. Choroba uniemożliwiła jej samodzielną egzystencję. Jest pod stałą opieką wielu lekarzy specjalistów: neurologa, logopedy, endokrynologa (niedoczynność tarczycy), ginekologa, okulisty, ortopedy (nosi obuwie ortopedyczne), laryngologa (głęboki niedosłuch – zaopatrzona w aparaty słuchowe), psychiatry. Wymaga stałej rehabilitacji ruchowej. Jednak dzięki mojemu wsparciu, moich przyjaciół i ludzi dobrej woli codziennie z uśmiechem stawia czoło chorobie. Państwo również mogą ją wesprzeć.  Serdecznie dziękujemy za każdy, nawet drobny, datek na wsparcie leczenia Kochanej Gosieńki.

POMÓŻ GOSI MIERZYĆ SIĘ Z RZECZYWISTOŚCIĄ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Śliwicka, 7996 pomagacie Państwo Gosi w walce z chorobą oraz wspieracie codzienną egzystencję Córki.