Nasz syn Łukasz ma 36 lat i jest w śpiączce. Od 12 czerwca 2018 roku ma ciężkie uszkodzenie i dysfunkcje mózgu, jakiego doznał w wyniku niedotlenienia, podczas nagłego zatrzymania krążenia spowodowanego zakrztuszeniem.

Łukasz jest leżący, bez świadomości. Okresowo otwiera oczy, mruga. Reaguje na dotyk, ból. Bez kontaktu słownego. Nie oddycha samodzielnie - wentylowany przez rurkę tracheostomijną (wentylowany mechanicznie). Karmiony przez gastrostomię, zacewnikowany. Łukaszowi potrzebna jest intensywna, długotrwała i bardzo kosztowna rehabilitacja, która jest pomocna w wybudzeniu. Wyposażenie w cyber-oko pomogłoby w komunikacji z Łukaszem i w usprawnieniu funkcjonowania mózgu.

PROSIMY O WSPARCIE

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem NIEDZIELSKI, 12286 wspieracie Państwo Łukasza w powrocie do zdrowia.

W imieniu syna dziękujemy, Rodzice.