Nazywam się Krzysztof Matys, jestem wesołym pogodnym człowiekiem, który cieszy się z każdego przeżytego dnia w zdrowiu i radości. Od 13 roku życia po operacji na kręgosłup jeżdżę na wózku inwalidzkim. Wspomnienia z dzieciństwa to nie kolędy i wigilia z rodziną, ale łóżko szpitalne, pielęgniarki i szare ściany.

Mam dwie cudowne rodziny jedna z nich to Środowiskowy Dom Samopomocy dzięki którym pokonuję z radością każdy dzień. Chcę poznawać ludzi i cieszyć się życiem. Dzięki Twojemu 1% maleńkiemu procentowi możesz otworzyć mi okno na świat.

POMÓŻ MI W CODZIENNYM FUNKCJONOWANIU

Przekaż 1% podatku Fundacji Avalon z dopiskiem MATYS, 2426. "Życie ludzkie jest bezcenne, ponieważ jest darem Boga, którego miłość nie ma granic. A kiedy Bóg daje życie, daje je na zawsze" (Jan Paweł II)