Nasz syn Kamilek ma 3 lata. Rozpoznano u niego Rdzeniowy Zanik Mięśni (SMA). To rzadka, postępująca choroba nerwowo – mięśniowa o podłożu genetycznym. Choroba doprowadza do stopniowego zaniku mięśni kończyn, tułowia oraz mięśni oddechowych.

Kamilek był rehabilitowany intensywnie już od 3 miesiąca życia, a mimo to jego rozwój ruchowy był znacznie opóźniony. Intelektualnie rozwija się bardzo dobrze. Kamil jest leczony Spinrazą, czyli pierwszym i jedynym obecnie lekiem na SMA. Z każdą dawką widoczne jest zatrzymanie choroby, a nawet niewielka poprawa. Wciąż wymaga codziennej rehabilitacji oraz specjalistycznych sprzętów medycznych i ortopedycznych.

WSPOMÓŻ KAMILA W WALCE Z CHOROBĄ

Przekazując 1% podatku Fundacji Avalon z dopiskiem Jaworek, 8353 pomagacie Kamilkowi w codziennym funkcjonowaniu i w walce z chorobą. Dziękujemy, Rodzice.