Julia urodziła się 03.02.2013r. i zmaga się z ciężką chorobą SMA - rdzeniowy zanik mięśni. Choroba bardzo osłabiła mięśnie, a z roku na rok jej postawa ciała jest coraz gorsza. Powodem jest pogłębiająca się skolioza dwu łukowa, która utrudnia prawidłowe i swobodne poruszanie się.

Wszystko to powoduje, że brak jej sił by więcej czerpać z życia. W codziennych czynnościach wymaga pomocy drugiej osoby. Codzienna rehabilitacja, konsultacje lekarskie, troska i obawa co będzie dalej jest naszą codziennością. Mimo choroby, Julia jest fantastyczną, uśmiechniętą i niezwykle inteligentną dziewczynką, która walczy choć pewnie do końca nie zdaje sobie sprawy co SMA jej odebrało i co może być dalej.

Proszę pomóż nam razem pokonać SMA.

Przekazując swój 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Makowska, 6845 wspieracie codzienne funkcjonowanie Julki.