Joanna Tekla Woźniak urodziła się w Poznaniu. Jest absolwentką Akademii Sztuk Pięknych w Poznaniu oraz Glasgow School of Art w Szkocji. Pracowała m.in. w Galerii Miejskiej Arsenał w Poznaniu, gdzie zajmowała się edukacją - organizacją spotkań, warsztatów i różnorodnych wydarzeń.

Tekla zachorowała na raka, przeszła leczenie, które wymagało poważnych nakładów finansowych. W marcu 2019 r. przeszła operację usunięcia części jelita (resekcja jelita grubego), a następnie półroczną chemioterapię. W maju 2020 r. przeszła operację usunięcia tarczycy. Jest pod stałą opieką lekarską i nadal wymaga rehabilitacji.

POMÓŻ TEKLI ZDROWIEĆ

Przekazując 1% podatku Fundacji Avalon z dopiskiem WOŹNIAK, 11629 wspieracie Teklę w rehabilitacji oraz w dalszym leczeniu.