Nazywam się Joanna Józefiak, mam 34 lata, jestem szczęśliwą żoną i mamą trzech córek. Trzy lata temu zdiagnozowano u mnie boreliozę, jednak pierwsze objawy rozpoczęły się, gdy miałam 18 lat, wtedy to dostałam paraliżu lewej części twarzy (pomimo rehabilitacji, skutki są nadal zauważalne)...

Witam! Nazywam się Joanna Józefiak, mam 34 lata, jestem szczęśliwą żoną i mamą trzech córek. Cztery lata temu zdiagnozowano u mnie boreliozę, jednak pierwsze objawy rozpoczęły się, gdy miałam 18 lat, wtedy to dostałam paraliżu lewej części twarzy (pomimo rehabilitacji, skutki są nadal zauważalne). Wówczas nikt nie wpadł na to, co może być przyczyną. Po tym wydarzeniu, życie toczyło się dalej aż do momentu drugiej ciąży, po której to stwierdzono u mnie czerniaka złośliwego (udało mi się go pokonać), kolejny problem, który się pojawił to uszkodzenie stawu skroniowo-żuchwowego, nieustanne bóle żołądka, problemy z tarczycą i chroniczne zmęczenie, z którym nie dawałam sobie rady. Choroba ta bez przyjmowania leków uniemożliwia mi normalne funkcjonowanie, nawet wstanie z łózka staje się wielkim przedsięwzięciem. Borelioza to podstępna choroba, która nieleczona prowadzi do śmierci. Jedyna metoda leczenia, która pomaga mi walczyć z tą choroba niestety nie jest refundowana a koszt leczenia są bardzo duże. Brak środków na leczenie może być przeszkodą w dalszym normalnym funkcjonowaniu, czego chciałabym uniknąć. Bardzo proszę o pomoc i przekazanie 1%.

WSPOMÓŻ MNIE W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Józefiak, 6339 pomagacie mi Państwo w codziennym funkcjonowaniu oraz w walce z chorobą.