Jaś choruje na rdzeniowy zanik mięśni typ 1 (SMA). Chociaż Jaś choruje na najcięższa postać SMA ma to szczęście, że urodził 19 lutego w 2021 r. gdzie dostępne jest leczenie na tą okrutną chorobę.

Poddanie Jasia terapii genowej, ciągła rehabilitacja i odpowiedni sprzęt specjalistyczny umożliwia poprawę stanu zdrowia naszego Syna. Janek nie ma jeszcze roku, a jego cały dzień jest wypełniony przeróżnymi ćwiczeniami. Pomimo przeciwności losu, jest on uśmiechniętym chłopczykiem, to dodaje nam rodzicom energii do dalszego działania i nie poddawania się w walce z chorobą. Niestety zarówno sprzęty, specjalistyczne, ortopedyczne takie jak gorsety, ortezy, pionizatory, wózki inwalidzkie oraz codzienna rehabilitacja, turnusy rehabilitacyjne i wizyty u specjalistów z całej Polski są niezbędne, aby utrzymać i ciągle poprawiać jego stan zdrowia.

POMÓŻ JANKOWI W WALCE O ZDROWIE

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem KOZUB, 15030 wesprzesz go w codziennej walce o lepsze i sprawniejsze jutro.

Dziękujemy z całego serca. Jaś wraz z rodzicami.

Wesprzyj działania Fundacji Avalon