Jakub ma autyzm wczesnodziecięcy. Gdy miał 3,5 roku zdiagnozowano u niego padaczkę, natomiast w kwietniu 2016 r. astygmatyzm oraz krótkowzroczność.

Kuba został scharakteryzowany jako dziecko z całościowymi zaburzeniami rozwoju. Czeka nas długa droga, aby Kubuś był taki jak rówieśnicy - mówił, reagował prawidłowo na bodźce zewnętrzne, utrzymywał higienę. Wymaga systematycznej pracy edukacyjno-stymulacyjno-powtórzeniowej. Część tej terapii (w tym kosztowne turnusy terapeutyczne) jest poza NFZ. Wdzięczni za ubiegłoroczne wpłaty, ponownie ośmielamy się prosić o przekazanie 1% podatku.

WSPOMÓŻ KUBĘ W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku Fundacji Avalon z dopiskiem STRZELCZYK, 11016 pomagacie Państwo Kubie w codziennym funkcjonowaniu. Dziękujemy za każdą wpłatę.