Kubuś urodził się w 39 tygodniu ciąży, pod koniec grudnia 2020 roku. Od samego początku niestety ma pod górkę. Diagnoza: dysplazja wielotorbielowata nerki prawej, która w przyszłości będzie usunięta, ponieważ nie zawiera aktywnego miąższu i wygląda jak kiść winogron, w efekcie całą ciężką pracę przejęła nerka lewa.

Kubuś jest pod opieką nefrologa, urologa, a także chirurga dziecięcego ponieważ stwierdzono u niego przepuklinę pachwinową po stronie prawej, która wymaga w najbliższej przyszłości operacji, co wiąże się z dodatkowymi kosztami, między innymi związanymi z rehabilitacją po zabiegu. Nasz kochany wojownik ma dodatkowo wadę serduszka, którą musimy stale kontrolować, ze względu na ryzyko powiększania się u kardiologa prywatnie.

Przekazując 1% swojego podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Mączyński, 14607 wspierasz nas w codziennych zmaganiach i dalszym leczeniu.