Kubuś urodził się 24.05.2018 r. z rozszczepem kręgosłupa. Następstwem tego jest wodogłowie, zespół Arnolda Chiariego II, pęcherz neurogenny i wiotkie porażenie kończyn dolnych.

Kubuś przeszedł już kilka skomplikowanych operacji i wymaga stałej opieki wielu poradni specjalistycznych m. in. neurochirurgicznej, urologicznej czy neurologicznej. Kuba do codziennego funkcjonowania potrzebuje bardzo kosztownych sprzętów ortopedycznych i rehabilitacyjnych. Pomimo tylu trudności oraz zmagań jest uśmiechniętym i wspaniałym chłopcem. Niestety koszty leczenia, rehabilitacji, a także dojazdów są bardzo wysokie i rosną wraz z Kubusiem, dlatego prosimy o przekazanie 1% podatku.

PODARUJ KUBUSIOWI NADZIEJĘ NA LEPSZĄ PRZYSZŁOŚĆ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem HYCNAR, 11305 wspierasz Kubę w codziennym funkcjonowaniu i walce o samodzielność.