Mam na imię Jadwiga. Mama z tatą mieli niezłe przeczucie wybierając mi to imię...

Mam na imię Jadwiga. Mama z tatą mieli niezłe przeczucie wybierając mi to imię.Zarówno słowo Hadu jak i Wig, z których się wywodzi, oznaczają walkę. Taką właśnie podwójną walkę obecnie toczę. Jedną jest ta mała - z przeciwnościami codziennego dnia. Drugą, ta większa dopiero się dla mnie rozpoczyna. Tutaj stawką jest odzyskanie sprawności.Urodziłam się z wrodzonym niedorozwojem kości udowej - PFFD. Jest to bardzo rzadka choroba, w efekcie moja lewa nóżka jest krótsza niż prawa i rozwija się wolniej. Na razie różnica wynosi 8 cm, w przyszłości i bez leczenia różnica to może wynieść nawet 30 cm. To wystarczająco dużo by uniemożliwić mi samodzielne poruszanie się. Pierwsza operacja powinna się odbyć się w styczniu 2019 roku i będzie bardzo kosztowna. Wierzę, że uda się zebrać środki i stanę na równe nogi kiedyś!

Poradzimy sobie bo to mały problem.Problem dziś na góra osiem centymetrów :-)

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Sobolewska, 5932 pomagacie mi Państwo w codziennym funkcjonowaniu oraz w walce o sprawność.