Kochani, w 2015r. zachorowałam na struniaka podstawy czaszki, jest to nowotwór złośliwy, który jest bardzo rzadki. Operowana byłam już 5 lat temu, niestety choroba wróciła w grudnia 2019 roku tuż przez świętami Bożego Narodzenia.

Miałam wtedy porażenie lewego nerwu odwodzącego i podwójne widzenie, które trwało kilka miesięcy. Kolejna operacja odbyła się w maju 2020 w czasie pandemii wszystko było utrudnione, nawet dostęp do szpitali. Guz nie został usunięty w całości, ponieważ znajduje się w bardzo trudnym miejscu. Terapia ma również skutki uboczne, dlatego jestem pod opieką wielu specjalistów z Centrum Onkologii w Warszawie i Krakowie. Guz nie zniknie ale muszę trzymać kciuki aby nie odrósł kolejny raz. Czeka na mnie rodzina a przede wszystkim 7 letnia córcia, dla niej bardzo chce żyć.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem BEUS, 12714 wspieracie moje codzienne funkcjonowanie.