3,5 letni synek Grzesiu jest uśmiechniętym i pogodnym chłopcem, niestety cierpi na Rdzeniowy Zanik Mięśni (SMA), miopatię i lordozę i wiele innych problemów związanych z postępującą chorobą jaką jest SMA.

Grzesiu wymaga ciągłego leczenia i codziennej rehabilitacji (3 razy dziennie), bez której nie mógłby w ogóle funkcjonować. Grzesiu uwielbia rowery i pojazdy na pedały, na razie może tylko jeździć na rowerze biegowym, ale chciałby kiedyś jeździć na normalnym rowerze, zagrać w piłkę z młodszym bratem Antosiem, czy móc biegać jak inni jego rówieśnicy, ale na razie to nie możliwe. Przed nami długa, ciężka i kosztowna droga, ale nie poddajemy się i chcemy walczyć o każdy nawet najmniejszy postęp ruchowy.

Jeśli możesz, proszę wspomóż nas w tej walce, przekazując 1% podatku i/lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem „Jakusz 14083”. Każde wsparcie finansowe jest dla nas bardzo pomocne i pomaga przezwyciężać trudności dnia codziennego.