Grażyna jest 44 letnią pełną życia osobą. Kiedy miała zaledwie 27 lat dostała zatorowości płucnej. Cierpi ona na zespół antyfosfolipidowy i powiazaną z tym zatorowość żył głębokich. Konieczna była skomplikowana operacja na otwartym sercu, aby usunąć skrzep który był zlokalizowany w prawym przedsionku.

Od tamtej pory Grażyna przeszła liczne zatory żył i tętnic. Ostatni zator skończył sie amputacją lewej dłoni i części przedramienia. Grażyna musi przyjmować leki każdego dnia. Ze względu na zespół antyfosfolipidowy rana po amputacji źle sie goi. Potrzebna będzie rehabilitacja. Aby normalnie funkcjonować Grazyna potrzebuje protezy, a specjalistyczna proteza to duży koszt.

PRZEKAŻ 1% PODATKU! TO NIC NIE KOSZTUJE!

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem WITKOWSKA, 12363 wspierasz Grażynę w codziennym funkcjonowaniu, zakupie protezy oraz leczeniu i rehabilitacji.