Jestem Gabrysia Gorgoń mam 13 lat od urodzenia choruje na artrogrypozę i zespół Pierre-Robin. Mam wyraźne zniekształcenia w budowie ciała: skrócenie i zrost kości ramieniowej i promieniowej w obu kończynach górnych, zwichnięte biodra oraz przykurcze w kolanach.

Jestem wesołą i dzielną dziewczynką. Uwielbiam spędzać czas na świeżym powietrzu a moją wielką pasją jest piłka nożna. W marcu 2021 przeszłam operację uwolnienia przykurczów w kolanach dzięki której będę mogła chodzić bez pomocy pionizatora. Dzięki stałej i intensywnej rehabilitacji będę mogła być samodzielna.

Przekazując 1% swojego podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem GORGOŃ,10940 wspierasz Gabrysie w codziennym funkcjonowaniu.