Fryderyk urodził się 5 lat temu z mózgowym porażeniem dziecięcym. W czwartym miesiącu w komorach mózgowych urosły mu torbiele tworząc wodogłowie. Przeszedł dwie operacje głowy. Od dwóch lat walczy z epilepsją.

Fryderyk od niedawna chodzi samodzielnie, ale w nieprawidłowy sposób, prawą ręką próbuje czasem chwycić nieporadnie przedmioty. Częste ataki padaczki osłabiają i spowalniają jego rozwój. Leczenie, intensywna rehabilitacja i wizyty u wielu specjalistów to część jego zmagań w codziennym życiu. Mimo wszystko Fryderyk jest bardzo pogodnym i szczęśliwym dzieckiem. Walczymy o jego samodzielność. Uzyskane pieniądze przeznaczymy m.in. na kosztowną rehabilitację i sprzęt.

BARDZO PROSIMY O WSPARCIE !

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem ŚMIELAK, 6786 wspieracie Państwo codzienne funkcjonowanie Fryderyka.

Dziękujemy.