Filipek jest skrajnym wcześniakiem. Urodził się w 24 tyg. ciąży z wagą 800g i wieloma obciążeniami, m. in. posocznica bakteryjna, dokomorowy krwotok 2 stopnia, retinopatia. Od urodzenia codziennie rehabilitowany jest metodą Vojty. Wymaga stałych kontroli u wielu specjalistów oraz codziennych ćwiczeń.

Konieczne jest wspieranie Jego rozwoju. Korzystamy z terapii metodą krakowską. Do tego potrzebnych jest wiele pomocy. Rozwój dziecka w pierwszych miesiącach i latach życia w znaczny sposób wpływa na jego funkcjonowanie w wieku dorosłym. Dlatego wspieramy rozwój Synka też z zakresu integracji sensorycznej. Mózg dziecka jest bardzo plastyczny, dlatego najlepsze efekty osiąga się we wczesnym wieku. Do nadrobienia mamy dużo. Największym naszym marzeniem jest, aby Filipek mógł chodzić, biegać i dogonić rozwojem rówieśników.

RAZEM MOŻEMY WIĘCEJ

Przekazując 1% podatku Fundacji Avalon z dopiskiem ZYGULSKI, 12622 pomagacie Filipkowi w walce o sprawność i normalny rozwój.

Dziękujemy, Rodzice Filipka.