Fabian Skolimowski urodził się 15.12.2016r. w głębokiej zamartwicy z poważną wadą serca (Tetralogią Fallota, VSD) z dodatkowym chromosomem czyli Trisomią 21 tzw. Zespołem Downa.

Mając 7 miesięcy przeszedłem poważną operację serduszka. Mam zdiagnozowaną astmę i duży problem z mową (brak jej). Moje rodzeństwo i rodzice wspierają mnie w codziennym odkrywaniu świata. Jestem pod stałą opieką wielu specjalistów, którzy dbają o moje zdrowie. Niestety leczenie i rehabilitacja są kosztowne, dlatego proszę o wsparcie. Dzięki Państwa pomocy będę miał możliwość korzystania z systematycznej rehabilitacji i specjalistycznego leczenia.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem SKOLIMOWSKI,9565 pomagacie mi Państwo w codziennym funkcjonowaniu oraz w walce o sprawność.