Emilia Marciniak

Niekończące się noce, jeszcze dłuższe dni. Emilka w ciągu doby przesypia zaledwie 2-3 godziny. Długie i męczące, nie tylko dla zatroskanych rodziców, którzy każdego dnia oglądają dramat swojego dziecka, której ciało wymęczone nieustającymi napadami, bezdechami i drgawkami ostatkiem sił pokonuje kolejne kroki. Padaczka, która obezwładnia jej ciało, zanik nerwu wzrokowego w wyniku czego prawe oczko Emilki utraciło już na zawsze zdolność widzenia, rozerwany łańcuszek kosteczek słuchowych wynikiem czego prawe uszko już nie usłyszy, encefalopatia, choroba Von Willebranda i ciągła walka z silnymi krwotokami, które mogą doprowadzić do śmierci. Kolejny ból dla rodziców - wyrok choroba Krabbego i na to nie ma już lekarstwa, ale dzielnie Emilka walczy o każdy dzień. Nie liczy się kolejny rok, przyszłość i plan. Najważniejsze jest to, co dzieje się teraz i małe sukcesy. Żyjemy tym, co jest tu i teraz. Dzisiaj i jutro. Jedyne o co walczymy, to życie bez bólu. Proszę, pomóż mi.

POMÓŻ EMILCE W WALCE Z CHOROBĄ

Przekazując 1% podatku Fundacji Avalon z dopiskiem Marciniak, 5373 wspomagacie Emilkę w walce z chorobą.

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT za rok ubiegły. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJEMY ZA WSPARCIE FUNDACJI AVALON :)

Pobierz wersję dla systemu Windows

e-pity po prostu

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

e-pity po prostu

Pobierz wersję dla systemu Linux:

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.    e pity po prostu

Prowadzone przez: BGŻ BNP Paribas Bank Polska S.A.<