Dominika Maria Duda urodziła się 24 lutego 2005 r. jako wcześniak z Zespołem Downa z licznymi, współistniejącymi chorobami (m.in. wada serca, słuchu, alergie).

Dzięki rehabilitacji dziecko jest sprawne fizycznie. Obecnym priorytetem jest wspomaganie rozwoju mowy. Dominika uczęszcza do Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Radzyniu Podlaskim do VI kl. Jest pod stałą kontrolą lekarzy specjalistów. Od 2017 r. regularnie jeździ na spotkania Siedleckiego Stowarzyszenia na rzecz Osób z Zespołem Downa „Zawsze Razem”. Ze względu na stan zdrowia Dominika jest diagnozowana pod kontem innych schorzeń.

POMÓŻ DOMINICE W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem DUDA, 3089 pomagają Państwo Dominice w walce o samodzielność oraz codziennym funkcjonowaniu.

Za wszelką pomoc bardzo dziękujemy.