Carlos jest bardzo pogodnym, wesołym i pełnym energii 8-latkiem. Od urodzenia cierpi na chorobę Denta Typ 1. Ponadto skutkiem wyżej opisanych zaburzeń jest nefrokalcynoza, na którą również cierpi Carlos. Z powodu wrodzonego wodonercza prawostronnego, konieczne było usunięcie nerki prawej w pierwszym roku życia.

Aktualnie jedyna nerka Carlosa funkcjonuje jedynie ok. w 50%, a jej sprawność z każdym dniem maleje. Stan ten nieuchronnie prowadzi do rozwinięcia niewydolności nerek. Skutkiem rozwijającej się dysfunkcji nerek jest niedobór wzrostu. Carlos pozostaje na specjalnej diecie oraz wymaga regularnych specjalistycznych wizyt kontrolnych. Pomimo postępującej choroby i wielu ograniczeń uwielbia grać w piłkę nożną, rozwija swoje piłkarskie umiejętności w szczecińskim klubie. Jako mama codziennie martwię się o przyszłość mojego synka, dlatego zwracam się do wszystkich ludzi o dobrym sercu o wsparcie finansowe.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem KORCZAK-MASZKA, 5821 wspierasz Carlosa w codziennych zmaganiach.