Bernard ma 15 lat. Choruje na autyzm i upośledzenie umysłowe. Autyzm  sprawia, że syn funkcjonuje w niczym istota z innej planety. Beniu nie zawsze rozumie otaczający go świat  i ludzi, wiele rzeczy i zjawisk przeraża go. Inaczej niż zdrowi ludzie odbiera bodźce. Bernard nie mówi, ma trudności w nawiązywaniu kontaktów z ludźmi. Zamyka się w swoim świecie. Wszystkie moje i jego bliskich wysiłki skupiają się na tym, aby pomóc mu w jak najlepszym funkcjonowaniu w społeczeństwie. Oznacza to bezustanną walkę opartą na wszechstronnej terapii. Praca z Bernardem trwa już wiele lat, postępy są widoczne, ale to bardzo powolny proces. Wciąż nie tracę nadziei, że syn zacznie mówić i przynajmniej w pewnym stopniu stanie się samodzielny.  Koszty terapii znacznie przekraczają moje możliwości finansowe. Dlatego też proszę o pomoc ludzi dobrej woli. Zachęcam również do zakupów na naszych aukcjach, gdzie wystawiamy tworzone wspólnie z Bernardem prace rękodzielnicze.

WSPOMÓŻ NAS W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Strokosz, 3675 wspomagacie Państwo rehabilitację Bernarda.