Anitka ma 3 latka, choruje na bardzo rzadką chorobę o podłożu genetycznym, jaką jest Zespół Angelmana. Nie mówi, nie chodzi samodzielnie, nie komunikuje swoich potrzeb fizjologicznych, nie rozumie prostych poleceń. Choroba zabrała jej dużo, ale mimo to Anitka jest bardzo wesołą, radosną dziewczynką o przepięknym uśmiechu.

Aby była w jak największym stopniu samodzielna, na tyle na ile jest to możliwe, wymaga stałej dodatkowej rehabilitacji oraz terapii różnego rodzaju (logopedyczna, psychologiczna, fizykoterapia, integracja sensoryczna, terapia ręki, dogoterapia itp.), wielu wizyt lekarskich (neurolog, logopeda, genetyk, laryngolog itp.), leków oraz sprzętu rehabilitacyjnego. Jeśli nie wiesz komu podarujesz swój 1% podatku, prosimy podaruj go Naszej Księżniczce. Dla ciebie to niewiele, a dla niej wszystko.

Przekazując 1% podatku Fundacji Avalon z dopiskiem CHOJNACKA, 13762 wspierasz nas w codziennych zmaganiach. Dziekujemy, Rodzice Anitki.