Nazywam się Angelika Majsnerowska. Zdiagnozowano u mnie DYSTROFIE OBRĘCZOWO KOŃCZYNOWĄ. Jest to ciężka choroba, potocznie nazwana zanikiem mięśni, na którą na dzień dzisiejszy nie ma lekarstwa.

Nie jestem w stanie wykonywać wiele czynności, jedynym sposobem mojej sprawności fizycznej jest intensywna rehabilitacja. Chociaż nie zatrzyma w pełni skutków choroby, może zapobiec przykurczom i zanikiem pozostałych mięśni. Wiąże się to z dużymi nakładami finansowymi na turnusy rehabilitacyjne, rehabilitacje, sprzęt rehabilitacyjny i ortopedyczny. Są to niezbędne rzeczy, które pozwolą mi choć trochę zatrzymać postęp choroby. Proszę pomóżcie mi w zgromadzeniu środków na leczenie i rehabilitację.

POMÓŻ MI W WALCE O SPRAWNOŚĆ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Majsnerowska, 5965 pomagacie mi Państwo w codziennych zmaganiach z chorobą.