Nazywam się Andrzej Marzec, mam 56 lat i od prawie 20 lat jeżdżę na wózku inwalidzkim.

Przyczyną mojej niepełnosprawności jest amputacja kończyn dolnych bez możliwości założenia protez. Z uwagi na wiek i zwyrodnienia kręgosłupa jest mi coraz trudniej poruszać się o własnych siłach. Samodzielnie wykonane ochraniacze na kikuty coraz bardziej uwierają i sprawiają ból. Poruszanie się w trudnych warunkach pogodowych powoduje, że często choruję na zapalenia oskrzeli i płuc. Do tego dochodzą bóle kręgosłupa (dyskopatia) i rąk. Jestem osobą samotną, dlatego wózek elektryczny znacznie zwiększyłby moją samodzielność. Każdy, nawet najmniejszy datek jest dla mnie ważny.

BARDZO PROSZĘ PAŃSTWA O POMOC

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem MARZEC, 11688 pomagacie mi Państwo w codziennym funkcjonowaniu.