Amelka urodziła się z dodatkowym chromosomem, trisomią 21 (Zespół Downa). Poza tym, że ten bonus od losu dodaje Amelce uroku to powoduje on, iż Amelka musi pracować znacznie więcej, żeby dorównać swoim rówieśnikom.

Największym problemem na dzień dzisiejszy są problemy komunikacyjne Amelki. Dzięki systematycznej i bardzo intensywnej rehabilitacji Amelka małymi kroczkami zdobywa nowe umiejętności na różnych płaszczyznach. Amelka na co dzień pracuje z neurologopedą, fizjoterapeutą, psychologiem. Korzysta również z terapii biofeedback. Rehabilitacja oraz wizyty u specjalistów są bardzo kosztowne, dlatego prosimy Was Kochani o Wasze wsparcie.

POMÓŻ AMELCE SWOIM WIELKIM SERCEM I 1%

Przekazując 1% podatku Fundacji Avalon z dopiskiem WŁODECKA, 11943 wspierasz nas w codziennych zmaganiach.

Z góry dziękujemy z całego serca.