Ola urodziła się z rzadką wadą układu kostnego PFFD, która charakteryzuje się niedorozwojem stawu biodrowego, kości udowej oraz stawu kolanowego. Jej lewa nóżka nie rozwija się prawidłowo i nie rośnie.

W wieku dorosłym, bez odpowiedniego leczenia, różnica długości nóg może wynieść ok. 20-30 cm. Dzięki Waszej pomocy Ola przeszła już cztery skomplikowane operacje. Obecnie rozpoczęliśmy pierwszy etap wydłużania kości udowej. Marzymy o tym, aby nasza córka mogła w przyszłości chodzić na równych nóżkach, dotrzymywać kroku rówieśnikom, biegać, tańczyć, żyć jak inni. Aby to osiągnąć potrzebna jest ciągła rehabilitacja oraz dalsze zabiegi operacyjne. Olę czeka jeszcze wiele lat skomplikowanego i kosztownego leczenia. Zbieramy fundusze na dalsze leczenie, rehabilitację i zakup sprzętu ortopedycznego.

Pomóż Oli stanąć na równych nóżkach.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Cichy, 5870 pomagacie Państwo Oli w codziennym funkcjonowaniu oraz w walce o sprawność.